Alueinfo

Syötteen alueen palvelut

Syötteellä on tilaa temmeltää ja nauttia vauhdin hurmasta lumisissa maisemissa. Pudasjärvi on yksi Suomen lumisimmista alueista kinosten paksuudessa mitattuna, joten lunta riittää moneen harrasteeseen.
SYOTE.FI – PALVELUHAKEMISTO

Hiihtokeskus Iso-Syöte

Siirtyminen Tunturihotelli Iso-Syötteeltä rinteisiin käy vaivattomasti; rinteisiin pääsee suoraan hotellin 1. kerroksessa sijaitsevasta rinneovesta muutamalla työnnöllä! Suksivarasto sijaitsee rinneoven vieressä, ja varastoon pääsee huoneiden avainkorteilla.

Iso-Syötteen rinteistä jokainen löytää mieleisensä. Hiihtokeskus Iso-Syötteen asiakkaita palvelee erittäin monipuolinen ja nykyaikainen välinevuokraamo sekä osaava henkilökunta. Omien suksien, monojen tai lumilaudan puute ei todellakaan pidä sinua pois Iso-Syötteen rinteiltä, varusteita voit vuokrata tarpeesi mukaan muutaman tunnin pyrähdykseen tai kerralla vaikka koko viikoksi.

Hiihtokoulu auttaa, olipa kyseessä lapsen tutustuttaminen rinteeseen, uuden lajin oppiminen, murtomaahiihtotaidon kehittäminen, palauttaminen tai parantaminen, tai mikä tahansa muu lasketteluun, lautailuun, telemarkkiin tai hiihtämiseen liittyvä asia.

Kaupat

Tunturihotelli Iso-Syötteen matkamuistomyymälä
Tunturihotelli Iso-Syötteen aulasta löytyy matkamuistomyymälä, jossa myydään myös mm. makeisia ja limuja sekä matkamuistoja kuten pehmoleluja, pipoja ja mukeja.

Tunturi Market
Tunturin juurella palvelee Tunturi Market, josta saa elintarvikkeita ja myös matkamuistoja.

Syötekylän kauppa 
Syötekylän kauppa (noin 5 km Iso-Syötteeltä) on elintarvikkeiden lisäksi lähin tankkauspiste (kylmäasema).

Syötteen kansallispuisto

Syötteen kansallispuisto tarjoaa monipuolisia ympärivuotisia palveluja: Syötteen luontokeskus, ryhmäopastuksia, päivä-, autio- ja varaustupia, tulentekopaikkoja valmiine polttopuineen, kuivakäymälöitä, laavuja ja Ahmatuvan varaussauna. 

Merkittyjä patikointireittejä ja luontopolkuja löytyy sekä päiväretkeilyyn että pidemmille vaelluksille peräti 122 km, melontareitti soljuu pitkin Pärjänjokea ja talvella kansallispuiston alueella on hoidettuja latuja osana koko Syötteen alueen latuverkostoa. Rytivaaran kierroksella pääsee aikamatkalle menneisyyteen, Ahmankierroksen kruunaa sauna erämaan siimeksessä

Ravintolat ja kahvilat

Romekievari – etäisyys n. 3 km
Tunturi Pub – etäisyys n. 3 km
Ravintola Tovaglia 
– etäisyys n. 3 km
Pärki Ski Bistro – 
etäisyys n. 5 km
Kahvila Korppi
 – etäisyys n. 5 km
Pytky Cafe – etäisyys n. 6 km
Ravintola Puro – etäisyys n. 6 km

Katariina Kuukasjärven taidetta

Tunturihotelli Iso-Syötteen aulassa, huoneissa ja mökeissä voi tutustua hotellilla työskentelevän Katariina Kuukasjärven akvarelli-, akryyli- ja öljymaalauksiin. Hotellin vastaanotosta voi ostaa maalauksia ja taideprinttejä myös omaksi.

Lähialueen palvelut

Syötteen lähialueilta löydät runsaasti mielenkiintoisia käyntikohteita ja paikallista palvelua. Lisätietoa alueesta: www.syote.fi

Rovaniemi ja Joulupukin Pajakylä

Toinen viikko-ohjelmamme retkikohde on Rovaniemi. Tässä Lapin pääkaupungissa voi käydä esim. Arktikum-museossa, jossa kerrotaan Napapiirin alueen historiasta, kulttuurista ja luonnosta. Maantieteellisellä Napapiirillä voi vierailla Joulupukin Pajakylässä ja tavata vaikka Joulupukin tonttuineen ja poroineen. Pajakylässä on myös runsaasti matkamuisto-, lahja-, lelu- ja käsityömyymälöitä.

Ranuan Eläinpuisto

Ranuan Eläinpuistossa on noin 50 villieläinlajia ja 200 eläinyksilöä, sekä kesäaikana myös kotieläinpuisto. Puisto on auki ympäri vuoden, ja sinne on matkaa Iso-Syötteeltä n. 70 km.  Sisäänpääsymaksu on noin 14 euroa.

Jalavan Kauppa

Taivalkoskella (35 km Iso-Syötteeltä) voit vierailla vanhassa museokaupassa, Jalavan Kaupassa, joka on perustettu vuonna 1883 ja on toiminnassa edelleen. Jalavan Kauppa sijaitsee aivan kylän keskustassa, historiallisessa rakennuksessa, johon sisään astuessasi koet ajautuvasi ajassa taakse päin. Voit tehdä kaupassa ostoksia, nauttia kahvilassa talon omia leivonnaisia tai katsella monia vanhoja esineitä, valokuvia ja vanhoja huonekaluja.  Tervetuloa!

Pentik-mäki

Kulttuurikeskus Pentik-mäki on tunnettu kulttuuri- ja ostosmatkailukohde Posion keskustassa. Pentik-mäellä voi samalla kertaa tutustua keramiikan ja muotoilun kokoelmiin sekä tehdä ostoksia Pentikin kattavasta sisustustuotevalikoimasta.

Ainutlaatuinen majoitus

Elämyksellistä majoitusta Suomen eteläisimmällä tunturilla.

Tunturin palvelut ja aktiviteetit

Tervetuloa kokemaan hotellimme ainutlaatuiset palvelut ja tunturiluonnon ihmeet.

Helppo saapua

Hotelli Iso-Syöte sijaitsee Lapin etelärajoilla, Suomen eteläisimmän tunturin huipulla. Meille on helppo saapua niin autolla kuin Oulun, Kuusamon tai Rovaniemen lentokenttien kautta.

Näin pääset Oulusta Syötteelle yleisillä kulkuneuvoilla
Kuusamon ja Rovaniemen kentältä pääset Iso-Syötteelle taksilla tai vuokraamalla auton.