Alueinfo

Syötteen alueen palvelut

Syötteellä on tilaa temmeltää ja nauttia vauhdin hurmasta lumisissa maisemissa. Pudasjärvi on yksi Suomen lumisimmista alueista kinosten paksuudessa mitattuna, joten lunta riittää moneen harrasteeseen.
SYOTE.FI – PALVELUHAKEMISTO

Hiihtokeskus Iso-Syöte

Siirtyminen Hotelli Iso-Syötteeltä hiihtokeskus Iso-Syötteen rinteisiin käy vaivattomasti; rinteisiin pääsee suoraan hotellin 1. kerroksessa sijaitsevasta rinneovesta muutamalla työnnöllä! Suksivarasto sijaitsee rinneoven vieressä, ja varastoon pääsee huoneiden avainkorteilla.

Hiihtokeskus Iso-Syötteen rinteistä jokainen löytää mieleisensä. Hiihtokeskus Iso-Syötteen asiakkaita palvelee erittäin monipuolinen ja nykyaikainen välinevuokraamo sekä osaava henkilökunta. Omien suksien, monojen tai lumilaudan puute ei todellakaan pidä sinua pois Iso-Syötteen rinteiltä, varusteita voit vuokrata tarpeesi mukaan muutaman tunnin pyrähdykseen tai kerralla vaikka koko viikoksi.

Hiihtokeskus ISo-Syötteen Hiihtokoulu auttaa, olipa kyseessä lapsen tutustuttaminen rinteeseen, uuden lajin oppiminen, murtomaahiihtotaidon kehittäminen, palauttaminen tai parantaminen, tai mikä tahansa muu lasketteluun, lautailuun, telemarkkiin tai hiihtämiseen liittyvä asia.

Kesällä 2020 avattu Iso-Syöte Bike Park on jo lyhyen taipaleensa aikana saavuttanut suuren suosion. 12 reitistä koostuva hissipyöräilypuisto sisältää monipuolisen kattauksen erilaisia ratoja harjoittelureiteistä enduroon.

Kaupat

Tunturihotelli Iso-Syötteen matkamuistomyymälä
Tunturihotelli Iso-Syötteen aulasta löytyy matkamuistomyymälä, jossa myydään myös mm. makeisia ja limuja sekä matkamuistoja kuten pehmoleluja, pipoja ja mukeja.

Tunturi Market
Tunturin juurella palvelee Tunturi Market, josta saa elintarvikkeita ja myös matkamuistoja.

Syötekylän kauppa 
Syötekylän kauppa (noin 5 km Iso-Syötteeltä) on elintarvikkeiden lisäksi lähin tankkauspiste (kylmäasema).

Syötteen kansallispuisto ja Syötteen luontokeskus (6 km)

Syötteen kansallispuisto tarjoaa monipuolisia ympärivuotisia palveluja: Syötteen luontokeskus, ryhmäopastuksia, päivä-, autio- ja varaustupia, tulentekopaikkoja valmiine polttopuineen, kuivakäymälöitä, laavuja ja Ahmatuvan varaussauna. 

Merkittyjä patikointireittejä ja luontopolkuja löytyy sekä päiväretkeilyyn että pidemmille vaelluksille peräti 122 km, melontareitti soljuu pitkin Pärjänjokea ja talvella kansallispuiston alueella on hoidettuja latuja osana koko Syötteen alueen latuverkostoa. Rytivaaran kierroksella pääsee aikamatkalle menneisyyteen, Ahmankierroksen kruunaa sauna erämaan siimeksessä

Ravintolat ja kahvilat

Romekievari – etäisyys n. 3 km
Tunturi Pub – etäisyys n. 3 km
Ravintola Bistoria
– etäisyys n. 3 km
Pärki Ski Bistro – 
etäisyys n. 5 km
Kahvila Korppi
 – etäisyys n. 5 km
Pytky Cafe – etäisyys n. 6 km
Ravintola Puro – etäisyys n. 6 km

Katariina Kuukasjärven taidetta

Tunturihotelli Iso-Syötteen aulassa, huoneissa ja mökeissä voi tutustua hotellilla työskentelevän Katariina Kuukasjärven akvarelli-, akryyli- ja öljymaalauksiin. Hotellin vastaanotosta voi ostaa maalauksia ja taideprinttejä myös omaksi.

Vierailukohteita ympäristössä

Syötteen lähialueilta löydät runsaasti mielenkiintoisia käyntikohteita ja paikallista palvelua. Lisätietoa alueesta: www.syote.fi

Jalavan Kauppa, Taivalkoski (40 km)

Taivalkoskella (35 km Iso-Syötteeltä) voit vierailla vanhassa museokaupassa, Jalavan Kaupassa, joka on perustettu vuonna 1883 ja on toiminnassa edelleen. Jalavan Kauppa sijaitsee aivan kylän keskustassa, historiallisessa rakennuksessa, johon sisään astuessasi koet ajautuvasi ajassa taakse päin. Voit tehdä kaupassa ostoksia, nauttia kahvilassa talon omia leivonnaisia tai katsella monia vanhoja esineitä, valokuvia ja vanhoja huonekaluja. 

Pudasjärven kotiseutumuseo, Pudasjärvi (60 km)

KESÄISIN: Yhdessä vanhan puukirkon, kellotapulin ja harvinaisen katetun hirsiaidan kanssa kotiseutumuseo muodostaa historiallisesti arvokkaan yhtenäisen alueen, joka tarjoaa vierailleen tutustumismatkan menneeseen aikaan laajan esineistön ja rakennusten saattelemana. Esineistö on erittäin laaja, ja rakennuksiakin on yli kaksikymmentä.

Kallioniemi, Taivalkoski (60 km)

KESÄISIN: Kallioniemi on kirjailijaprofessori Kalle Päätalon lapsuudenkoti Jokijärven rannalla. Kallen isä Herman Päätalo osti Mäkelästä vuonna 1922 meijerikamarin ja siirsi sen Kallioniemeen. Kallioniemi on kunnostettu perinteitä kunnioittaen muistuttamaan mahdollisimman tarkasti menneitä aikoja. Kallioniemi on Taivalkosken tärkein matkailukohde, siellä käy vuosittain yli 10 000 vierailijaa.

Pentik-mäki, Posio (85 km)

Kulttuurikeskus Pentik-mäki on tunnettu kulttuuri- ja ostosmatkailukohde Posion keskustassa. Pentik-mäellä voi samalla kertaa tutustua keramiikan ja muotoilun kokoelmiin sekä tehdä ostoksia Pentikin kattavasta sisustustuotevalikoimasta.

Ranuan Eläinpuisto (85 km)

Ranuan Eläinpuistossa on noin 50 villieläinlajia ja 200 eläinyksilöä, sekä kesäaikana myös kotieläinpuisto. Puisto on auki ympäri vuoden, ja sinne on matkaa Iso-Syötteeltä n. 70 km.  Sisäänpääsymaksu on noin 14 euroa.

Rovaniemi ja Joulupukin Pajakylä (170 km)

Toinen viikko-ohjelmamme retkikohde on Rovaniemi. Tässä Lapin pääkaupungissa voi käydä esim. Arktikum-museossa, jossa kerrotaan Napapiirin alueen historiasta, kulttuurista ja luonnosta. Maantieteellisellä Napapiirillä voi vierailla Joulupukin Pajakylässä ja tavata vaikka Joulupukin tonttuineen ja poroineen. Pajakylässä on myös runsaasti matkamuisto-, lahja-, lelu- ja käsityömyymälöitä.

Ainutlaatuinen majoitus

Elämyksellistä majoitusta Suomen eteläisimmällä tunturilla.

Tunturin palvelut ja aktiviteetit

Tervetuloa kokemaan hotellimme ainutlaatuiset palvelut ja tunturiluonnon ihmeet.

Helppo saapua

Tunturihotelli Iso-Syöte sijaitsee Lapin etelärajoilla, Suomen eteläisimmän tunturin huipulla. Meille on helppo saapua niin autolla kuin Oulun, Kuusamon tai Rovaniemen lentokenttien kautta.

Näin pääset Oulusta Syötteelle yleisillä kulkuneuvoilla
Kuusamon ja Rovaniemen kentältä pääset Iso-Syötteelle taksilla tai vuokraamalla auton.