Ympäristövastuu on Hotelli Iso-Syötteelle kunnia-asia

Ympäristövastuu

Tunturihotelli Iso-Syöte sijaitsee tunturin huipulla, kauniin luonnon ympäröimänä. Tätä näkymää haluamme myös vaalia, joten kiinnitämme hotellin toiminnassa erityistä huomiota ympäristö- ja energia-asioihin.

Tunturihotelli Iso-Syötteellä on Green DQS -sertifikaatti, joka kertoo meidän olevan sitoutunut tekemään enemmän työtä ympäristön eteen kuin laki tai määräykset edellyttävät. Green DQS -sertifikaatin saaneessa yrityksessä kiinnitetään huomiota muun muassa energiankulutukseen, veden käyttöön, kierrätykseen sekä palveluiden ekologisuuteen.

Uuden hotellin myötä halusimme parantaa ekologisuutta entisestään panostamalla ympäristöystävällisyyttä tukevaan tekniikkaan. Hotelliin tulee moderni ja energiatehokas IV-tekniikka. Myös keittiölaitteet vastaavat nykypäivän energiavaatimuksia.

Meillä on oma, uusiutuvalla energialla toimiva lämpövoimala. Paikalliselta sahalta tulevalla puuhakkeella lämmitetään koko hotellikiinteistö ja muun muassa sviittien ulkoporeammeet. Lämmitys tapahtuu suljetulla vedenkiertojärjestelmällä, jota ohjataan energiatehokkaasti automatiikalla.

Ympäristövastuu näkyy Tunturihotelli Iso-Syötteen arjessa monellakin tavalla. Seuraamme esimerkiksi aktiivisesti sähkön- ja vedenkulutusta ja olemme tehneet toimenpiteitä kulutuksen pienentämiseksi. Valaistuksen osalta Tunturihotelli Iso-Syötteellä on käytössä tehokkaat mutta ympäristöystävälliset led-valot, joita ohjataan automaattisesti. Tämä tarkoittaa, että valot ovat päällä vain silloin, kun niitä todella tarvitaan.

Hotelli Iso-Syötteen käyttämä vesi on paikallista ja puhdasta lähdevettä. Välttääksemme turhaa vedenkäyttöä, hotellimme hanoihin on asennettu vettä säästävät hanaratkaisut, ja kannustamme asiakkaitamme kiinnittämään huomiota pyyhkeiden vaihtoväliin.

Teknisten toimenpiteiden ohella olemme kiinnittäneet huomiota arjen pieniin, mutta merkityksellisiin tekoihin. Haluamme panostaa ahkeraan kierrättämiseen, joten esimerkiksi lasi, pahvi, muovi ja paperi lajitellaan uudessa hotellissa asiaankuuluvasti. Syntyvän biojätteen määrää pyritään aktiivisesti pienentämään.

Kaikki moottorikelkat ovat uusia ja hyödyntävät modernia nelitahtitekniikkaa, mikä tarkoittaa aiempaa pienempää kulutusta ja pienempiä päästöjä.

Ympäristövastuu perustuu jatkuvan kehittymisen periaatteeseen. Tunturihotelli Iso-Syötteen lähivuosien suunnitelmissa on isoja investointeja esimerkiksi aurinkosähköön ja sähköautoiluun liittyen. Näillä toimilla haluamme tukea kestävää kehitystä ja ympäristön hyvinvointia myös tulevina vuosina. Samalla voimme tarjota ekologista matkustamista arvostaville loistavan lomakohteen.

Ravintola Hilltop

Poronliha on paikallista lähiruokaa, joten jos haluat suosia kotimaista, valitsethan listalta poroa. Marjoja ostamme paikallisilta marjanpoimijoilta, ja sieniä Syötteen Sieni & Yrtiltä.

Käyttäisimme mielellämme kotimaista naudan- ja porsaanlihaa, mutta kotimaisesta hyvästä tuotannosta ei valitettavasti riitä lihaa kattamaan ravintoloiden tarpeita. Naudan- ja porsaanliha, jota ostamme, on kasvanut optimaalisissa kasvuolosuhteissa lämpimissä maissa. Ilmasto, aurinko, vesi ja ruoho tekevät karjasta myös edullisempaa kasvattaa. Karjalle ei anneta hormoneja eikä antibiootteja. Pitkä historia karjankasvatuksessa takaa myös sen, että lihaa riiputetaan pitkiä aikoja (jopa kuukausia), mistä seuraa hyvälaatuinen ja tasalaatuinen liha, kun taas kotimaista lihaa laitetaan suoraan teuraalta pöytään jolloin liha on sitkeää. Hiilijalanjälki tuontirahdilla vastaa kutakuinkin 200 km rekalla ajamista, sillä konttilaivaan menee 10-20 tuhatta konttia. Lisäksi Suomessa karja kasvatetaan pihatoissa, joihin joudutaan tuomaan rehua, ja lämmitykseen kuluu valtavasti energiaa ja rahaa.

Ainutlaatuinen majoitus

Elämyksellistä majoitusta Suomen eteläisimmällä tunturilla.

Tunturin palvelut ja aktiviteetit

Tervetuloa kokemaan hotellimme ainutlaatuiset palvelut ja tunturiluonnon ihmeet.

Helppo saapua

Tunturihotelli Iso-Syöte sijaitsee Lapin etelärajoilla, Suomen eteläisimmän tunturin huipulla. Meille on helppo saapua niin autolla kuin Oulun, Kuusamon tai Rovaniemen lentokenttien kautta.

Näin pääset Oulusta Syötteelle yleisillä kulkuneuvoilla
Kuusamon ja Rovaniemen kentältä pääset Iso-Syötteelle taksilla tai vuokraamalla auton.