Tulipalo 21.12.2018

Perjantaina 21.12.2018 yöllä noin kello 00:50 työntekijämme havaitsi savun hajua ravintolatiloissamme. Hän lähti tarkistamaan tilannetta rinnepäädyssä sijaitsevasta portaikosta. Hajun lähdettä ei löytynyt alakerrasta, joten työntekijä palasi takaisin yläkertaan, jolloin hän huomasi kipinöintiä ulkona katonrajassa.

Työntekijämme soitti välittömästi hätäkeskukseen ja automaattinen palohälytyksemme laukesi samoihin aikoihin lähettäen tiedon palosta hätäkeskuksen lisäksi hotellin omistajalle sekä muutamille työntekijöille.

Työntekijämme aloitti heti puhelun päätettyään evakuoinnin lähimpänä palopaikkaa sijaitsevasta sviitistä siirtyen sen jälkeen huonesiipeen. Evakuointiavuksi saatiin rinneyhtiön työntekijöitä, jotka olivat havainneet savua ja tulen kajoa rinnettä kunnostaessaan. Samoin oma lähellä asuva työtekijämme hälytettiin avuksi evakuointiprosessiin.

Työntekijämme tarkistivat yhdessä rinneyhtiön avuntarjoajien kanssa, että jokainen hotellissa majoittunut asukas saatiin turvallisesti ulos rakennuksesta.

Tulipalo tuhosi hotellin ravintolan ja keittiön, aulan, vastaanotto- ja toimistotilat, kokoustilat, matkamuistomyymälän, Arctic Spa saunat ja altaat sekä hoitotilat ja kuntosalin kuten myös Karhunpesä-sviitin. Huonesiipi, jossa sijaitsevat hotellihuoneet, Aurora-sviitit ja Kotkanpesä-sviitti, kärsi savu- ja vesivahingoista.

Video tulipalon sammutustyöstä

Artikkeleita tulipalosta:

Pelastustieto:
Iso-Syötteen kolme kovaa – evakuointi, ERICA ja synergia
Juttu osallistui Aikakausmedian järjestämään Editkilpailuun ja se voitti pääpalkinnon ammatti- ja järjestölehtien sarjassa.

Kaleva :
Työn­te­ki­jän ha­vain­to lie­keis­tä ei aut­ta­nut pe­las­ta­maan kaukana si­jait­se­vaa ho­tel­lia tuholta – tämä tie­de­tään Iso-Syöt­teen tu­li­pa­los­ta

Ilta-Sanomat :
Taivaalta sataneet palavat hiutaleet enteilivät pahaa – Maiju, 30, syöksyi paikalle, kun liekit löivät jo sviitin asukkaiden yllä Iso-Syötteellä


Yle Uutiset :
Hotelli Iso-Syötteen tulipalon aiheutti luultavasti takassa ollut vuoto

Yrittäjät :
Iso-Syötteen palaneen hotellin yrittäjä rakennuttaa pikavauhdilla uutta: ”Siitä tulee elämys”

Ainutlaatuinen majoitus

Elämyksellistä majoitusta Suomen eteläisimmällä tunturilla.

Tunturin palvelut ja aktiviteetit

Tervetuloa kokemaan hotellimme ainutlaatuiset palvelut ja tunturiluonnon ihmeet.

Helppo saapua

Tunturihotelli Iso-Syöte sijaitsee Lapin etelärajoilla, Suomen eteläisimmän tunturin huipulla. Meille on helppo saapua niin autolla kuin Oulun, Kuusamon tai Rovaniemen lentokenttien kautta.

Näin pääset Oulusta Syötteelle yleisillä kulkuneuvoilla
Kuusamon ja Rovaniemen kentältä pääset Iso-Syötteelle taksilla tai vuokraamalla auton.